Powiat Rzeszowski - siła inwestycji
Preferencyjne pożyczki między innymi na poprawę efektywności energetycznej
Międzynarodowe targi w Kanadze

„Polski Producent Żywności 2013” – podkarpacka edycja

Opublikowano: 2013-04-27 11:31:08, przez: admin, w kategorii: Biznes

PODKARPACKIE. Dziesięć firm zdobyło nominację wojewódzką w konkursie „Polski Producent Żywności 2013". Produkty wybrała kapitula, a nominacje wręczył Lucjan Kuźniar, członek zarządu województwa.

Kiełbasa z ZM Herman z HermanowejKonkurs Polski Producent Żywności 2013Konkurs Polski Producent Żywności 2013Konkurs Polski Producent Żywności 2013
Konkurs Polski Producent Żywności 2013Konkurs Polski Producent Żywności 2013Konkurs Polski Producent Żywności 2013Konkurs Polski Producent Żywności 2013
Konkurs Polski Producent Żywności 2013Konkurs Polski Producent Żywności 2013Konkurs Polski Producent Żywności 2013Od lewej Lucjan Kuźniar, członek zarządu województwa podkarpackiego, Zenona Mokrzycka, kierownik oddzialu żywności wysokiej jakości w UMWP oraz Józef Nykiel, współwłaściciel zakladu Leja w Jodłowej. Fot. Adam Cyło
Komisji konkursowej przewodniczył Artur Zamorski z rzeszowskiego Sanepidu. Fot. Adam CyłoDyplom odbiera przedstawiciel ZM Taurus z Pilzna. Fot. Adam CyłoDyplom odbiera przedstawicielka PSS Społem. Fot. Adam CyłoDyplom odbiera Natalie Leban z gospdoarstwa pasiecznego z Morawska. Fot. Adam Cyło
Dyplom odbiera przedstawiciel Hortino. Fot. Adam CyłoDyplom odbiera Anna Szelc Dyląg, współwłaścicielka firmy pierożek. Fot. Adam CyłoDyplom odbiera przedstawicielka ciastkarni Paula. Fot. Adam CyłoDyplom odbiera Józef Nykiel z firmy A. Leja i Wspólnicy. Fot. Adam Cyło
Dyplom odbiera przedstawiciel piekarni Kiełtyka. Fot. Adam Cyło
Kiełbasa z ZM Herman z Hermanowej

Kiełbasa z ZM Herman z Hermanowej

 

Firmy z regionu prezentowały po jednym produkcie, za który mogą otrzymać nominację do tego zaszczytnego tytułu. Wśród nominowanych są firmy z różnych części województwa, zarówno zakłady duże, jak i małe. Część z tych wyrobów stara się o wpis na listę produktów tradycyjnych.

Zaprezentowane produkty (i ich producentów) bez wątpienia zaliczyć można do regionalnej elity. A sa to:

1. Zakłady Mięsne Herman Sp. z. o. o. Hermanowa - Kiełbasa swojska

2. Zakład Handlowo Produkcyjno - Przetwórczy Aleksandra Leja i Wspólnicy –Sp. j Jodłowa (pow. dębicki) - Kiełbasa wiejska jodłowska

Krajowe Dni Pola 2024 - duża impreza rolnicza w Boguchwale

3. „Społem" PSS Rzeszów - Chleb pełnoziarnisty z żyta

4. Gospodarstwo Rolno – Pasieczne I.N. Leban Morawsko (pow. jarosławski) - Morawski miód rzepakowy

5. Hortino Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Leżajsk Sp. z o.o. - Zupa grzybowa z podgrzybkami Poltino

6. Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe Kiełtyka Łężany - Chleb żytnio - orkiszowy na zakwasie (bez drożdży)

7. A.R. Szelc Sp. j. Krosno - Bieszczadzkie pierogi z jabłkami i cynamonem

8. Ciastkarnia Paula Elżbieta Piskorek Dynów - Kremówka dynowska

9. Gminna Spółdzielnia „ Samopomoc Chłopska" Żołynia - Chleb żołyński

10. Przedsiębiorstwo Przemysłu Mięsnego "Taurus" Sp. Z o. o. Pilzno - Szynka weselna

ac

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij