Park Naukowo-Technologiczny Dworzysko powiatu rzeszowskiego
Edulacka ekologiczna w ramach zadania Sadzenie drzew i krzewów miododajnych sposobem na ochronę bioróżnorodności w województwie podkarpackim

Nasze Kulinarne Dziedzictwo 2016 – zobacz zdjęcia

Opublikowano: 2016-07-10 19:02:13, przez: admin, w kategorii: Biznes

MEDYNIA GŁOGOWSKA.

Medynia Głogowska wynikiMedynia Głogowska wynikiMedynia Głogowska wynikiMedynia Głogowska wyniki
Medynia Głogowska wynikiMedynia Głogowska wynikiMedynia Głogowska wynikiMedynia Głogowska wyniki
Medynia Głogowska wynikiMedynia Głogowska wynikiMedynia Głogowska wynikiMedynia Głogowska wyniki
Medynia Głogowska wynikiMedynia Głogowska wynikiMedynia Głogowska wynikiMedynia Głogowska wyniki
Medynia Głogowska wynikiMedynia Głogowska wyniki
Medynia Głogowska wyniki

 

Dziś (niedziela, 10 lipca 2016) w Medyni Głogowskiej odbył się wojewódzki finał konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo, organizowany przez Urząd Marszałkowski i Izbe Produktu Lokalnego. Udział wzięło kilkudziesięciu wystawców z całego województwa podkarpackiego.

W kategorii produktów pochodzenia zwierzęcego

I miejsce Anna Surmacz-Kałamarz za szynkę w rozmarynie

I miejsce Elżbieta Macioch z Koła Gospodyń Wiejskich w Kamionce Kolonii za kaszankę za kaszankę na słomie gryczanej

W kategorii produktów mlecznych

I miejsce Bożena Wisła za ser podpuszczkowy z nutą leśną

I miejsce Leda Ser (Leszek i Danuta Jakimowicz) za ser domowy krowicki

W kategorii produktów i przetworów pochodzenia roślinnego I miejsce Janina Czaban za jagodę czerwonę (brusznicę) z gruszką.

w podkategorii produkty zbożowe – Kazimiera Ożóg z KGW Medynia Głogowska

w podkategorii produkty cukiernicze – Baszpol Adam Bała za ciasteczka owsiane

W kategorii napój regionalny

w podkategorii napoje bezalkoholowe – Dorota Szalwa za kwas chlebowy

w podkategorii napoje alkoholowe – Winnica Mazurek za wino regionalne Mazurek

W kategorii inny produkt tradycyjny

– KGW z Horyńca Zdroju za pierogi ze serem i łobodą (lebiodą)

KGW Długie za farsz na pierogi niedźwiedzie

 

Nominację do Perły otrzymali

- Leokadia Gugała z Chwałowic za chleb chwałowski

- KGW Krzeszów za farsz do pierogów z dudami

- Krystyna Żuczek z Nockowej za siemieniaki orzechowe

- Taurus z Pilzna za gołąbki pilzneńskie

- KGW z Rudy Różanieckiej za karpia Rudy Różanieckiej

 

 

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij