Park Naukowo-Technologiczny Dworzysko powiatu rzeszowskiego
Edulacka ekologiczna w ramach zadania Sadzenie drzew i krzewów miododajnych sposobem na ochronę bioróżnorodności w województwie podkarpackim

Agrohurt - Podkarpackie Regionalia po raz trzeci

Opublikowano: 2013-06-08 23:15:49, przez: admin, w kategorii: Biznes

RZESZÓW. Agnieszki Sulikowskiej-Radi gotowała w Agrohurcie.

Agnieszka Sulikowska-Radi i Adam Dziedzic, prezes Agrohurtu. Fot. Adam CyłoPodkarpackie Regionalia - Agrohurt 8 czerwca 2013Piwo z Doliny StruguJan Łysikowski z zarejestrowanym niedawno produktem tradycyjnym - śliwowicą krzeszowską. Fot. Adam Cyło
. Fot. Adam CyłoOd lewej Tomasz Kamiński, Jan Bury, Zbigniew Rynasiewicz i Jerzy Cypryś przed pojedynkiem. Fot. Adam CyłoW imprezie wzięło około trzy tysiące osób. Fot. Adam CyłoJan Bury. Fot. Adam Cyło
Zbigniew Rynasiewicz. Fot. Adam CyłoFot. Adam CyłoPodkarpackie Regionalia - Agrohurt 8 czerwca 2013Tomasz Kamiński i Jerzy Cypryś przed kulinarnym pojedynkiem. Fot. Adam Cyło
Podkarpackie Regionalia - Agrohurt 8 czerwca 2013Podkarpackie Regionalia - Agrohurt 8 czerwca 2013Podkarpackie Regionalia - Agrohurt 8 czerwca 2013Podkarpackie Regionalia - Agrohurt 8 czerwca 2013
Podkarpackie Regionalia - Agrohurt 8 czerwca 2013Jury pod przewodnictwem Agnieszki Sulikowskiej-Radi wybiera najsmaczniejszy sos. Fot. Adam CyłoPodkarpackie Regionalia - Agrohurt 8 czerwca 2013
Agnieszka Sulikowska-Radi i Adam Dziedzic, prezes Agrohurtu. Fot. Adam Cyło

Agnieszka Sulikowska-Radi i Adam Dziedzic, prezes Agrohurtu. Fot. Adam Cyło

 

III Podkarpackie Regionalia przyciągnęły do Agrohurtu około trzy tysiące ludzi. Tematem wiodącym było tym razem grillowanie. Skosztować można było kiełbas z rusztu, ale także kupić – jak zwykle na Regionaliach – potrawy od gospodyń wiejskich (ciasta, pierogi, gołąbki), miody, nalewki oraz piwo.

Kolejną atrakcją był kulinarny pojedynek polityków, przeprowadzony na wzór meczu bokserskiego. Sędziował prezes Agrohurtu Adam Dziedzic z muszką pod szyją. Politycy Tomasz Kamiński (Sojusz Lewicy Demokratycznej), Jan Bury (Polskie Stronnictwo Ludowe), Zbigniew Rynasiewicz (Platforma Obywatelska) i Jerzy Cypryś (Prawo i Sprawiedliwość, w zastępstwie posła Stanisława Ożoga).

Jury pod przewodnictwem Agnieszki Sulikowskiej-Radi zdecydowało, że najsmaczniejszy sos przygotował Jerzy Cypryś. Co ciekawe, jurorzy nie wiedzili czyje oceniają potawy.

- PiS jest na fali wznoszącej, wygraliśmy w Rybniku, wzielismy marszałka województwa, a teraz wygraliśmy w konkursie w Agrohurcie – skomentowal Jerzy Cypryś.

ac

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij