Powiat Rzeszowski - siła inwestycji
Preferencyjne pożyczki między innymi na poprawę efektywności energetycznej

II Podkarpacki Festiwal Serów w Ustrzykach Dolnych – lista zwycięzców

Opublikowano: 2019-06-19 08:10:07, przez: admin, w kategorii: Biznes

USTRZYKI DOLNE. W niedzielę, 16 czerwca br., w Ustrzykach Dolnych w trakcie IV Festiwalu Produktów Lokalnych i Tradycyjnych odbył się także II Podkarpacki Festiwal Serów.

Jacek Skórka na swoim stoisku. Fot. Krzysztof ZielińskiLeda Ser. Fot. Krzysztof ZielińskiSery oceniała komisja. Fot. Krzysztof ZielińskiBożena Wisła. Fot. Krzysztof Zieliński
Fot. Krzysztof Zieliński
Jacek Skórka na swoim stoisku. Fot. Krzysztof Zieliński

Jacek Skórka na swoim stoisku. Fot. Krzysztof Zieliński

 

W trakcie tego wydarzenia w zorganizowanym konkursie na „Najlepszy produkt serowarski 2019” wzięło udział ponad 50 producentów serów.

 

Laureatami konkursu w kategorii sery krowie zostali:

- Jacek Skórka z Ustrzyk Górnych za ser krowi Wurda,

- Leda Ser Leszek Jakimowicz z Wólki Krowickiej za ser biały w panierce z pieprzem,

- Justyna Serwońska z Nagórzan za ser podpuszczkowy z ziołami,

- Zbigniew Mazur z Łężan za ser podpuszczkowy PIAST,

- Bożena Wisła z Bukowca za plecionkę serową.

 

Wyróżnienia w tej kategorii otrzymali:

- Małgorzata Łysyganicz z Polany za ser Polan z czosnkiem niedźwiedzim,

- Krzysztof Gardzielik z Manasterza za ser podpuszczkowy z ziołami,

- Teresa Nycz z Błędowej Tyczyńskiej za ser naturalny biały twaróg,

- Molendini sp. z o.o. z Sokołowa Małopolskiego za ser biały z olejem lnianym,

- Stowarzyszenie Kobiet Gosposiada z Jasienicy Rosielnej za ser krowi z dodatkami.

 

W kategorii sery owcze zwycięzcą został Marcin Misiura z miejscowości Średnie Wielkie za bieszczadzki ser biały oraz Władysław Misiura za bieszczadzki ser wędzony.

 

W kategorii sery kozie nagroda główna przypadła Miłoszowi Dybowskiemu ze Smolnika nad Sanem za ser kozi dojrzewający Chryszczaty, drugie miejsce w tej kategorii otrzymał Zbigniew Wantuła z Wisłoka Wielkiego za ser wędzony z Doliny Wisłoka, a wyróżnienie otrzymała Magdalena Strzęp z Dydni za ser kozi z ziołami.

 

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij