Park Naukowo-Technologiczny Rzeszów-Dworzysko Powiatu Rzeszowskiego
Sagitum - IT dla Twojego biznesu
Podkarpacki Fundusz Rozwoju oferuje preferencyjne finansowanie dla firm: pożyczki, poręczenia, faktoring
Forum Liderów Rozwoju

„Dolina Strugu” wyposaży zakład mięsny

Opublikowano: 2018-11-20 07:58:47, przez: admin, w kategorii: Rolnictwo

BŁAŻOWA, POWIAT RZESZOWSKI. Zakład ma zostać wyposażony m.in. w nowoczesną linię do produkcji ekologicznej wołowiny.

Fot. Pixabay/CC0

Fot. Pixabay/CC0

 

Dokładna nazwa inwestycji, na którą towarzystwo ogłosiło właśnie przetarg, to: „Dostawa, instalacja oraz uruchomienie linii do rozbioru, dojrzewania i pakownia ekologicznej wołowiny oraz dostawa, instalacja oraz uruchomienie systemu chłodzenia i mrożenia”. W urządzenia ma zostać wyposażony zakład w Błędowej Tyczyńskiej. Tam kiedyś handlowano żywcem.

Zamówienie obejmuje dostawę, instalację oraz uruchomienie: linii do rozbioru, dojrzewania i pakownia ekologicznej wołowiny, obejmującej - rękaw do rozładunku z bramą rolowaną; kolejkę do rozładunku i składowania ćwierci wołowych z pionową konstrukcją nośną; stół przemysłowy z ociekaczem do dzielenia i rozbioru na elementy ćwierci wołowych; pakowaczkę próżniową, komorową; przystawkę do obkurczania wodnego; piłę pionową taśmową do cięcia elementów mięsa z kością; piłę tarczową do dzielenia ćwierci wołowych na elementy; terminal wagowy; nadziewarkę tłokową do produkcji garmażeryjnej; wilka do mięsa mielonego; urządzenie do mieszania mięsa - farszu; wózki regałowe ze stali nierdzewnej (20 szt.); zestaw dwóch piekarników konwektorowych (elektrycznych pieców konwekcyjno-parowych);

Dodatkowo zakład ma zostać wyposażony w system chłodzenia i mrożenia, obejmującego - urządzenia chłodnicze wraz instalacją chłodniczą dla mroźni; urządzenia chłodnicze wraz instalacją chłodniczą dla chłodni głównej; urządzenia chłodnicze wraz instalacją chłodniczą dla pięciu komór chłodniczych zasilanych jednym agregatem.

Na oferty towarzystwo czeka do 26 listopada.

 

„Dolina Strugu” już w ubiegłym roku powołała Grupę Operacyjną „Spichlerz Zdrowia”, w ramach której współpracować mają ze sobą rolnicy, przedsiębiorcy, samorządy i Uniwersytet Rzeszowski. Zadaniem Grupy jest zorganizowanie na Podkarpaciu kilkuset gospodarstw zajmujących się ekologicznym chowem bydła mięsnego.

 

Grupą Operacyjną i oferujący produkcję ekologiczną, będą mieć zawarte wieloletnie umowy kontraktacyjne zapewniające zbyt oraz ceny gwarantowane.

 

 

Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój
ZakupyWRzeszowie.pl - lokalny przewodnik zakupowo-gastronomiczny

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij