Życzenia starosty rzeszowskiego Marka Sitarza z okazji Wielkanocy
Życzenia Waldemara Szumnego z okazji Wielkanocy
Adam Dziedzic - kandydat na prezydenta Rzeszowa
Maria Fajger - kandydatka do sejmiku województwa podkarpackiego

Podkarpackie stoisko na XXVIII Forum Ekonomicznym w Krynicy

Opublikowano: 2018-09-06 10:02:16, przez: admin, w kategorii: Podkarpackie - Przestrzeń Otwarta

KRYNICA. Podkarpacka Strefa Spotkań TO miejsce, w którym Województwo Podkarpacie promuje walory regionu podczas Forum Ekonomicznego. \n

Podkarpackie stoisko na XXVIII Forum Ekonomicznym w Krynicy

 

Ponad 4 tysiące uczestników z Europy, Azji oraz USA bierze udział w trzydniowym, krynickim Forum Ekonomicznym.

 

- Przy okazji takich ważnych wydarzeń jak Forum Ekonomiczne podejmujemy skuteczne działania w celu promowania naszych największych atutów gospodarczych, jak i turystycznych. Kontynuując przekaz kampanii promocyjnej „Wyższy Poziom Innowacji” mówimy o nowoczesnych technologiach stosowanych w lotnictwie i motoryzacji, jak również rozwiązaniach technologicznych i informatycznych łączących wskazane branże – tłumaczy Maciej Jaskot, dyrektor Departamentu Promocji i Współpracy Gospodarczej. – Mówiąc o potencjale gospodarczym regionu nie możemy zapomnieć o pozostałych atutach i walorach Podkarpacia. Przy tej okazji chcemy rozsmakować uczestników forum w podkarpackich produktach regionalnych prezentowanych w innowacyjny sposób.

 

Życzenia posłanki Ewy Leniart z okazji Wielkanocy
Ryszard Wisz kandydat do Rady Powiatu Rzeszowskiego

Promocja województwa to również tradycyjne produkty regionalne, które wyjątkowo w trakcie forum posmakować będzie można w wersji molekularnej, czyli mocno nietypowej, nowoczesnej i kreatywnej. Na gości Podkarpackiej Strefy Spotkań czekać będą takie specjały jak kawior z marchewki, chipsy z mięty i bazylii, lody z jogurtu schłodzone ciekłym azotem z miodem i suszonym dereniem.

 

- Sięgamy po naturalne produkty Podkarpacia, które jako województwo jest zdecydowanym liderem w ilości zarejestrowanych produktów tradycyjnych w Polsce. Łączymy zatem tradycję z naukową wiedzą o gotowaniu – opowiada Krzysztof Polok, ekspert kuchni molekularnej. – Dzięki takim zabiegom ekologiczna podkarpacka żywność zyska nowy smak i formę, co jest znakiem rozpoznawczym nowoczesnej i zdrowej gastronomii.

 

W trakcie trwania Forum Ekonomicznego Podkarpacką Strefę Spotkań odwiedzą ważni goście.

Życzenia senatora Józefa Jodłowskiego z okazji Wielkiej Nocy
Życzenia od posła Bogdana Rzońcy z okazji Wielkanocy

 

Udział Województwa Podkarpackiego w wydarzeniu finansowany jest ze środków Unii Europejskiej – EFRR, w ramach projektu „Promocja Gospodarcza Województwa Podkarpackiego” realizowanego w ramach RPO WP 2014-2020, oś priorytetowa I. Konkurencyjna i innowacyjna gospodarka, Działanie 1.3. Promowanie przedsiębiorczości.

https://www.facebook.com/podkarpackie.serwissamorzadu/videos/250094275646611/

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij