Preferencyjne pożyczki między innymi na poprawę efektywności energetycznej

Oświadczenie zarządu ZM Ropczyce

Opublikowano: 2017-07-27 11:17:34, przez: admin, w kategorii: Firmy

ROPCZYCE. Konflikt w giełdowej spółce.

Fot. ropczyce.com.pl

Zarząd ZM Ropczyce kategorycznie przeciwstawia się trwającym bezprawnym działaniom, zainicjowanym i kontynuowanym przez grupę osób nie respektujących decyzji Sądu pod przewodnictwem byłego prezesa ZM Invest  - Leona Marcińca. Bezprecedensowe, siłowe zajęcie biura ZM Invest dokonane w ubiegły piątek (21 lipca) przez wynajętych, uzbrojonych w długa broń ochroniarzy detektywa bez licencji, to działania całkowicie bezprawne. Okupacja biura i  niewpuszczenie do siedziby ZM Invest legalnie wybranego, wpisanego do KRS-u (załącznik), Zarządu ZM Invest w osobie Pani Renaty Czapka, mają na celu próbę odwrócenia uwagi  opinii publicznej od uprzednio podjętych nielegalnie działań: podejmowania decyzji o operacjach finansowych bez zachowania wymaganych reżimów prawnych, korzystania z kont firmowych, wynoszenia i niszczenia dokumentów, czy podejmowania innych kroków mogących zdestabilizować funkcjonowanie Spółki.

Osoby, które chcą w nielegalny sposób przejąć kontrolę nad ZM Invest swymi działaniami  doprowadzają do destrukcji Grupy Kapitałowej, posługują się przy tym kłamstwami. Jako przykład ewidentnego mijania się z prawdą można przywołać publiczne wypowiedzi, zarówno Pana Wiesława Zaniewicza, jak również byłego prezesa ZM Invest – Leona Marcińca, którzy zaprzeczali w wypowiedziach do mediów, jakoby jeden nie sprzedał, a drugi nie kupił znaczącego pakietu akcji  ZM Ropczyce. Z informacji posiadanych przez Spółkę wynika, że tak sprzedaż miała miejsce. Szczególnie naganny jest fakt, że kłamstwa dopuszcza się osoba wykonująca zawód zaufania publicznego, adwokat.

Na zachowanie, które godzi w porządek prawny nie ma i nie będzie naszej zgody. Podejmiemy wszelkie prawem dostępne kroki, by osoby zaangażowane w nielegalną akcję okupacyjną poniosły konsekwencje prawne tych działań.  Od rozstrzygania, kto ma rację są w Polsce niezawisłe sądy. Nie samosądy.

Zarząd ZM Ropczyce

Józef Siwiec