Życzenia starosty rzeszowskiego Marka Sitarza z okazji Wielkanocy
Życzenia Waldemara Szumnego z okazji Wielkanocy
Adam Dziedzic - kandydat na prezydenta Rzeszowa
Maria Fajger - kandydatka do sejmiku województwa podkarpackiego

Festiwal Dziczyzny w Dworze Kombornia

Opublikowano: 2016-02-11 14:17:08, przez: admin, w kategorii: Firmy

KOMBORNIA Miesiąc luty to w Hotelach grupy Heritage Hotels Poland, do których należy Dwór Kombornia Hotel & SPA miesiąc Festiwalu Dziczyzny.

Fot. Pixabay/CC0

Fot. Pixabay/CC0

 

Podsumowaniem tego Festiwalu będzie Weekend z Dziczyzną, który w Dworze Kombornia zaplanowano na 26 - 28 lutego br.

Dlaczego Kombornia stawia na dziczyznę? - Niegdyś dziczyzna cieszyła się w polskiej kuchni wielkim powodzeniem. Szlachetny smak i niepowtarzalny aromat przygotowanych z niej potraw zachwycały najwybredniejsze podniebienia - podkreśla Ryszard Skotniczny, właściciel obiektu. - Obecnie mięso sarny, dzika, bażanta czy zająca zbyt rzadko gości na polskich stołach. Mało kto wie też o jego właściwościach zdrowotnych. Naturalny tryb życia sprawia, że mięso zwierzyny łownej charakteryzuje się najwyższą jakością,  jest chude, wolne od chemii i nie uczula – dodaje.

Życzenia posłanki Ewy Leniart z okazji Wielkanocy
Ryszard Wisz kandydat do Rady Powiatu Rzeszowskiego

Kuchnię myśliwską poprzez różne inicjatywy promuje także Polski Związek Łowiecki. Jest ona smakowita, aromatyczna i wykwintna. Pachnie lasem i grzybami. Niegdyś była dumą polskiego stołu, teraz uważana za produkt trudny w obróbce i mało dostępny.

W Dworze Kombornia można skosztować m.in. kwaśnej polewki z dziczyzną, czy piersi bażanta z pierożkami z tartych ziemniaków.

Wszystkie obiekty skupione w programie Heritage Hotels Poland przyjęły katalog 10 wartości, które podzielają i którymi kierują się w swojej codziennej działalności.

Życzenia senatora Józefa Jodłowskiego z okazji Wielkiej Nocy
Życzenia od posła Bogdana Rzońcy z okazji Wielkanocy

1. Gościnność spełniana z pasją
2. Przywracanie do życia historycznego dziedzictwa
3. Unikalność obiektu i jego historii
4. Kultura stołu miarą gościnności
5. W kuchni sezonowa i naturalna żywność
6. Zdrowy styl życia w harmonii z naturą
7. Promocja  kultury i sztuki – historyczna rola polskiego dworu
8. Rozwój  lokalnej  społeczności  zwłaszcza dzieci i młodzieży
9. Rzetelność w biznesie i w relacjach z pracownikami
10. Poszanowanie zwierząt i ochrona środowiska

Dorota Zańko

 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij